Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

07 grudnia 2018

„Poprzez pasję do kariery”. Młodzież z Lubaszcza w gronie zwycięzców

fot. pow

fot. pow

Młodzieżowe Centrum Kariery w Nakle nad Notecią zorganizowało w listopadzie br. konkurs # multimedialny „Poprzez pasję do kariery”.

”. Główne jego cele to: zachęcanie uczniów do rozwijania swoich pasji i zainteresowań, uświadomienie roli zainteresowań w poznawaniu siebie oraz wykorzystywanie ich w planowaniu ścieżki rozwoju edukacyjnego i zawodowego, jak również popularyzacja wiedzy z zakresu problematyki planowania kariery. Uczestnicy przygotowali prezentacje multimedialne dotyczące pasji, zainteresowań, rozwoju edukacyjno – zawodowego oraz planowania kariery. Wręczenie nagród rzeczowych oraz dyplomów odbyło się 6 grudnia 2018 r. Wychowanek Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Władysława Łokietka w Lubaszczu, Hubert Sprenger zajął III miejsce w konkursie. Dyplomy i upominki otrzymali również: Magdalena Iciek, Olga Kachelska i Aleksander Należyty, uczniowie ZSP, którzy przygotowali ciekawe prezentacje. Gratulujemy!

materiał: Agnieszka Andrzejewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 1 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)