Dziś mamy 28 września 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

10 listopada 2017

3-latki oficjalnie przyjęte do grona „Dobrych Ludków”. Było wesoło

fot. UG Sadki

fot. UG Sadki

Dzień 10 listopada pozostanie na długo w pamięci dzieci 3-letnich z Przedszkola Dobre Ludki #w Sadkach. Tego właśnie dnia odbyła się pierwsza ważna przedszkolna uroczystość – pasowanie na przedszkolaka.

W tym ważnym wydarzeniu udział brał Wójt Gminy Sadki Dariusz Gryniewicz, rodzice, dyrektor przedszkola, nauczyciele. Uroczystość rozpoczęła się od powitania gości i przedstawienia krótkiej części artystycznej, w której maluszki zaprezentowały swoje umiejętności – dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Były więc piosenki, wierszyki, zabawy ruchowe i taniec. Po części artystycznej dzieci obiecały: zgodnie bawić się w przedszkolu, przychodzić każdego dnia z uśmiechem, słuchać pani i pomagać kolegom, być dzielnym przedszkolakiem. Następnie pani dyrektor Dorota Wiśniewska dokonała uroczystego pasowania każdego dziecka na przedszkolaka. Na pamiątkę tego ważnego wydarzenia każdy przedszkolak otrzymał dyplom pasowania, odznakę przedszkolaka „Dobre Ludki w Sadkach” oraz upominek.

Po uroczystym pasowaniu wszystkie dzieci uśmiechnięte i zadowolone oficjalnie zostały przyjęte do grona „Dobrych Ludków”. W tak ważnej chwili każdego przedszkolaka Wójt Dariusz Gryniewicz zabrał głos. Pogratulował przedszkolakom tak ważnego odznaczania, życząc samych radosnych dni oraz wypełniania obowiązków przedszkolaka. Włodarz złożył na ręce Pani Anny Żmudzińskiej słodkie upominki dla maluchów

Wszystkim podobała się zabawa, chociaż w niejednym oku mam pojawiły się łzy wzruszenia. Uroczystość ta pozwoliła rodzicom, nauczycielkom i dzieciom zintegrować się wspólnie. Była również świetną okazją do poznania, nabytych przez okres uczęszczania do przedszkola umiejętności dzieci.

Materiał: Agata Zwierzchowska UG Sadki

Oceń artykuł: 12 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sporządzanie listy płac
od 50PLN
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Budowa magazynów
Rozliczenia ZUS
od 50PLN
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Meble łazienkowe
Wypożyczalnia samochodów
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)