Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

29 listopada 2018

Bez uprawnień i kompletnie pijany kierował ciągnikiem rolniczym. 61-latek stanie przed sądem

fot.arch

fot.arch

Prawie półtora promila alkoholu miał w organizmie traktorzysta#, którego zatrzymali w Wąsoszu policjanci nakielskiej „drogówki”. Dodatkowo okazało się, że 61-latek w ogóle nie posiadał uprawnień do kierowania pojazdami. Mężczyźnie grozi kara do 2 lat pozbawienia wolności.

Kierowca ciągnika rolniczego case został zatrzymany do rutynowej kontroli przez policjantów „drogówki” wczoraj (28.11.18) w miejscowości Wąsosz. Od kontrolowanego 61-latka wyraźnie czuć było alkohol. To, że mężczyzna jest nietrzeźwy potwierdziło badanie alkomatem, który wykazał w organizmie mieszkańca powiatu żnińskiego prawie półtora promila alkoholu. Dodatkowo po sprawdzeniu personaliów kierowcy w policyjnych systemach okazało się, że 61-latek w ogóle nie posiada uprawnień do kierowania pojazdami.

Traktorzysta dochodził do siebie pod opieką znajomego. Niebawem ponownie spotka się z policjantami i usłyszy zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości. Zgodnie z obowiązującym prawem grozi mu kara do 2 lat pozbawienia wolności. Swoją droga odpowie on też za kierowanie pojazdem bez wymaganych uprawnień. Ostateczną decyzję w sprawie podejmie sąd.

materiał: Mł. asp. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    niki, w dniu 30-11-2018 08:08:00 napisał:

    Każdy pijak powinien mieć dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów!

    odpowiedz

    • 0 (0)

    kris2090, w dniu 01-12-2018 21:23:36 napisał:

    a ty taka swieta

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Jo, w dniu 02-12-2018 10:57:12 napisał:

    łojtam,łojtam zdarza się....

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Metkownice
od 179PLN
Botox
Jadalnia / pokój dzienny
Narożniki
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Szczotki do włosów tytanowe Termix
Kwasy...
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)