Dziś mamy 25 kwietnia 2024, czwartek, imieniny obchodzą:
26 lipca 2022
Bezglutenowe batony z musli owsianego. Przepis na pyszną i zdrową przekąskę
fot. pow.
słodki batonik, przygotowany na bazie bezglutenowego #musli Ocelio to pyszna i pożyna przekąska, która udowadnia, że słodycze nie muszą być niezdrowe!
Składniki: • 250 g bezglutenowego musli owsianego (np. z owocami jagodowymi Ocelio) • 1 banan • 1 łyżka masła orzechowego • 50 g orzechów • 50 g bakalii • 1 łyżka jagód goji
Sposób przygotowania: 1. Banana zblendować, dodać masło orzechowe i całość zmiksować na gładką masę. 2. Bakalie, orzechy i jagody posiekać i dodać do masy razem z płatkami. Całość dobrze wymieszać. 3. Tak przygotowaną masę rozsmarować na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. 4. Piekarnik nagrzać do 180 st C i piec przez 15 minut z każdej strony. Ostudzić i pokroić w batony.
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!