Dziś mamy 20 czerwca 2025, piątek, imieniny obchodzą:
14 czerwca 2025
Zakończenie sezonu. Następne spotkanie we wrześniu
fot. GOK Sadki
Na wtorkowych zajęciach #wykonaliśmy nastrojowe latarenki ze słoików, które pomalowaliśmy farbą akrylową oraz ozdobiliśmy strukturą stworzoną w połączeniu z sodą lub kawą.
Dzięki użyciu szablonów z motywami kwiatowymi, każda praca zyskała wyjątkowy charakter. Nie zabrakło też chwostów i sznurka jutowego z drewnianymi koralikami, które dodały całości niepowtarzalnego uroku. Idealnie sprawdzą się jako świeczniki lub wazony .
Dziękujemy wszystkim za obecność w tym sezonie i wspólne tworzenie,a Pani Hani Domalewskiej za prowadzenie ciekawych zajęć.
Życzymy Wam słonecznych, twórczych wakacji i do zobaczenia we wrześniu!
Materiał: Hanna Siemion / GOK Sadki
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
Święto Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa nazywane# Bożym Ciałem to liturgiczna uroczystość, obchodzona zawsze w czwartek, 11 dni po Zielonych Świątkach i 60 dni po Wielkanocy, między 21 maja a 23 czerwca. Boże Ciało oraz następne osiem dni – oktawa – dla katolików oznacza publiczne wyznanie wiary w obecność Jezusa Chrystusa w Najświętszym Sakramencie. Święto, poza swoją religijną wymową, ma także ważne miejsce w polskiej tradycji ludowej.