Piątkowa wycieczka do Biskupina. Atrakcji nie brakowało

fot. GOK Sadki
Za nami wspaniały wyjazd do Biskupina, gdzie wybrał się #nasz Dziecięcy Zespół Jabłoneczka pod opieką instruktoki, Pani Eweliny Gondek. Bardzo cieszymy się, że mogliśmy pomóc w organizacji i wziąć udział w tak udanej wycieczce.
W piątkowe popołudnie wyruszyliśmy w naszą podróż. Już w autobusie panowała ożywiona atmosfera. Na miejscu zwiedziliśmy Muzeum Archeologiczne w Biskupinie z przewodnikiem. Ten spacer dostarczył nam wielu ciekawych informacji, ale również powodow do uśmiechów. Skorzystaliśmy również z wizyty w Interaktywnym Muzeum Rybactwa. Smaczne posiłki dały dzieciom siłę na intensywną próbę z instruktorką. Zrobiliśmy sobie również zabawną sesję zdjęciową (ktorej efekty przedstawimy wkrótce). Nocka poza domem była chyba najbardziej wyczekiwaną atrakcją. I musimy podkreślić, że wszyscy zachowywali sie wzorowo.
Pięknie było obserwować współpracę i wzajemne relacje między dziećmi. Jabłoneczka to Zespół, gdzie każdy jest mile widziany, a bariera wieku nie istnieje. Dzieci od 7 do 15 lat razem bawią się, rozmawiają i pomagają sobie. Tutaj każdy jest ważny i potrzebny.
Serdecznie dziękujemy za zaufanie rodziców i możliwość tego wyjazdu. Dzieciaki, bądźcie sobą, a wiele osiągnięcie. Pani Ewelino, jest pani świetną instruktorką, a dzieci Panią kochają.
Ps. Już jesteśmy gotowi na kolejne wyjazdy.
Materiał: Monika Mitek / GOK Sadki
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria


















































Czytaj również
- "Umiem sobie radzić z przemocą". Zajęcia dla dzieci w Radziczu
- Wyniki konkursu "Smaki Trzech Dolin". Sadkowski chleb doceniony
- Koncert na szubińskim stadionie miejskim. Kolejna fotorelacja (film)
- Niezapomniany wieczór w Operze. Uczestnicy wyjazdu byli zachwyceni
- Patrycja Markowska rozgrzała Szubin. Kulminacyjny koncert na 660-lecie miasta
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Zmodernizowany pojazd już na torach. Od wczoraj dostępny dla podróżujących

Z radością informujemy, że zmodernizowany pojazd# SA136 oficjalnie wjechał na wielkopolskie trasy!
(czytaj więcej)30 lat KSRG w kilkuminutowym skrócie. To już trzy dekady (film)

Trzy Dekady – 30 lat KSRG w kilkuminutowym skrócie!
(czytaj więcej)Szkolenie dobiegło końca. Techniki przetrwania w warunkach leśnych

W minioną niedzielę zakończył się blok szkoleniowy# z technik przetrwania SURVIVAL ADVENTURE Kowalewko.
(czytaj więcej)