Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

16 stycznia 2020

Bydgoszcz walczy o tytuł Najlepszego Europejskiego Celu Podróży

Fot. Tymon Markowski

Fot. Tymon Markowski

Bydgoszcz to jedyne polskie miasto nominowane do udziału w prestiżowym konkursie #o tytuł -Najlepszy Europejski Cel Podróży 2020 (European Best Destination 2020), o który ubiegają się m.in. Praga, Madryt, Wiedeń czy Rzym.

Warto włączyć się w walce o dobry wynik Bydgoszczy, która od lat świadomie zwraca się ku rzece i zaprasza turystów do odkrywania swego przemysłowego dziedzictwa. Szlak Wody Przemysłu i Rzemiosła TeH2O ma w kolekcji aż 3 Certyfikaty Polskiej Organizacji Turystycznej (Wyspa Młyńska, Muzeum Mydła, Exploseum)!

Konkurs organizowany jest od 2009 roku przez międzynarodową organizację z siedzibą w Brukseli, której celem jest promocja kultury i turystyki w Europie. Bydgoszcz znalazła się wśród 20 celów podróży wybranych przez EBD: Rzym, Rotterdam, Sibiu, Ateny, Berlin, Colmar, Menorca, Tbilisi, Praga, Cork, Heviz, Wiedeń, Paryż, Rochefort, Rijeka, Madryt, Cascais, Reykjavik, Namur. Głosowanie trwa od 15 stycznia do 5 lutego 2020 roku. Z jednego IP można oddać tylko 1 głos na tydzień.

Głosuj na Bydgoszcz tutaj

Polskie miasta, które w ostatnich latach brały udział w konkursie to Gdańsk – III miejsce (2017); Wrocław – I miejsce (2018); Poznań – V miejsce (2019).

Materiał: Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego w Toruniu

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (5)

    Teresa, w dniu 16-01-2020 16:40:10 napisał:

    Już jeden do Bydgoszczy łodzią przypłynął to przez rok nie mógł wrócić.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Ewa, w dniu 17-01-2020 17:39:52 napisał:

    Piękna bydgoszcz mała Szwecja pozdrawiam

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Botox zmarszczki lwie
Odchudzanie
Meble pokojowe
Kasa fiskalna Euro z kopią elektroniczną
1099PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie skuteczności hamowania
Zezwolenie na przetwarzanie odpadów
od 2000PLN
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Siłownia
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)