Ciekawy konkurs kulinarny. Na najlepszych czekają nagrody
Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” zaprasza do# udziału w konkursie kulinarnym, którego tematem przewodnim jest tradycyjna kuchnia Krajny i Pałuk w nowoczesnej odsłonie w kategorii dania główne.
Zachęcamy Koła Gospodyń Wiejskich, sołectwa czy inne organizacje (formalne i nieformalne, w tym: stowarzyszenia, fundacje, OSP), działające na terenie powiatu nakielskiego do udziału w konkursie.
Tylko jedno danie główne łączące tradycję z nowoczesnością i nagrody dla każdego!
Poddaj się ocenie finalisty 3. sezonu programu "MasterChef"!
Komisja konkursowa, w której składzie zasiądą:
Przewodniczący Jury: Mariusz Szwed - finalista 3. sezonu programu "MasterChef"
Członek Jury: Wiesława Czajkowska - właścicielka Zajazdu WiK w Ślesinie,
Członek Jury: Henryka Tracz – przedstawiciel Zarządu LGD,
wyłoni spośród zgłoszonych do Konkursu potraw trzech laureatów, przyzna także 2 wyróżnienia. Ponadto każdy Uczestnik konkursu otrzyma nagrodę rzeczową.
Karty zgłoszeń prosimy dostarczać do biura LGD w terminie od 28.06.2021 r. do 18.06.2021 r. do godziny 14.00 osobiście, za pośrednictwem poczty tradycyjnej bądź mailowo (biuro@rlks.naklo.pl). O terminowości złożenia zgłoszenia decyduje data wpływu do biura LGD. Szczegóły w Regulaminie poniżej.
Prezentacja dań oraz ich ocena nastąpi podczas Finału Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”
Termin: 25.06.2021 r., godz. 16.00
Miejsce: Zajazd WIK, ul. Nakielska 8, 89-121 Ślesin
Finał konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”, podczas którego zostaną wyłonione najlepsze dania główne regionu Krajny i Pałuk to okazja do pokazania tradycji kulinarnych z różnej perspektywy, stąd w programie:
Wykład: „Przy polskim stole”, który poprowadzi kustosz Muzeum Ziemi Krajeńskiej w Nakle nad Notecią p. Anna Sergott
Pokaz kulinarny, przygotowanie 3 dań(przystawka, danie główne, deser) wraz z degustacją przygotuje kucharz Mariusz Szwed- finalista 3. sezonu programu "MasterChef"
Już dziś zapraszamy mieszkańców powiatu nakielskiego na to wydarzenie!
Materiał: Joanna Bałdyga Stowarzyszenie "Partnerstwo dla Krajny i Pałuk"
Autor nie wyraża zgody na komentowanie.
- Pliki do pobrania
- zgłoszenie_kulinarny_2021_www.doc
- Regulamin konkursu SKiP_2021.pdf
Czytaj również
- Spotkanie z cyklu "Ciekawość świata". Uczestnicy poznali historię Lubaszcza
- Prelekcja z okazji Europejskiego Tygodnia Szczepień. Wykład w ŚDS
- Powstało 14 unikatowych aniołów. Prace wymagały precyzji
- Zajęcia, które uczą cierpliwości. Sztuka haftu wymaga skupienia
- Prelekcja z okazji "Tygodnia dla serca". Spotkanie w DPS
Kolejna wędrówka wzdłuż rzeki Noteć. Trasa nie będzie trudna
Zapraszam na wędrówkę z cyklu# "Po bezdrożach".
(czytaj więcej)Rocznica powstania w gettcie warszawskim. Heroiczna walka
Dzisiaj, 19 kwietnia przypada# 81. rocznica powstania w getcie warszawskim.
(czytaj więcej)Zmień swoje dotychczasowe nawyki. Serce kocha sport
Systematyczna aktywność fizyczna jest podstawą# zdrowego stylu życia. Małymi krokami spróbuj zmienić swoje dotychczasowe nawyki.
(czytaj więcej)Kwiecień plecień. Poranne opady śniegu zaskoczyły mieszkańców
W kcyńskiej gminie dziś rano #padał śnieg z deszczem i to dość intensywnie. Za oknem przez kilkanaście minut panowała iście zimowa aura.
(czytaj więcej)