Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

31 marca 2020

Czterech mężczyzn z koronawirusem. 76 osób chorych w województwie

Liczba osób zakażonych w Polsce ciągle rośnie. Na tę chwilę mamy 2215 osób, które zachorowały# na COVID-19, w tym 32 przypadki są śmiertelne.

Ministerstwo Zdrowia poinformowało o czterech nowych potwierdzonych przypadkach zachorowania na koronawirusa w województwie kujawsko-pomorskim. Łącznie mamy ich 76. Rzecznik Prasowy Wojewody Kujawsko-Pomorskiego Adrian Mól poinformował, że są to następujące osoby:

- Siedemdziesiąta trzecia osoba to mężczyzna w starszym wieku z Bydgoszczy, obecnie przebywa w Wojewódzkim Szpitalu Obserwacyjno-Zakaźnym w Bydgoszczy jego stan jest dobry,
- Siedemdziesiąta czwarta osoba to mężczyzna w sile wieku z powiatu żnińskiego, obecnie przebywa w kwarantannie domowej, jego stan jest dobry,
- Siedemdziesiąta piąta osoba to mężczyzna w sile wieku z powiatu świeckiego, który wrócił z zagranicy, obecnie przebywa w kwarantannie domowej, jego stan jest dobry,
- Siedemdziesiąta szósta osoba to mężczyzna w sile wieku z Torunia, który wrócił z zagranicy, obecnie przebywa w Szpitalu Obserwacyjno-Zakaźnym w Toruniu, jego stan jest średni.

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (9) Zgłoś naruszenie zasad

    • 7 (7)

    Patka, w dniu 31-03-2020 16:23:03 napisał:

    Brawo by puszczajcie ich więcej za granicy Polaków a miało być całkowicie zamknięcie granic hu.. Nie ma widocznie

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (2)
    • 8 (8)

    Adrian , w dniu 31-03-2020 18:14:47 napisał:

    Chyba jeden z największych błędów...ściągnięcie do kraju rodaków, którzy wcześniej pouciekali...

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Budowa hal
Kasa fiskalna Sharp
1844PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie skuteczności hamowania
Blacharstwo
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
Jadalnia / pokój dzienny
Sprawdzanie geometrii kół
MEBLE PIOTR PASIEKA
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)