Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

07 października 2019

Droga na odcinku Piotrowo – Kowalewko. Zakończono ostatni etap inwestycji

fot. Monika Oleś/Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

fot. Monika Oleś/Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Ostatni etap prac drogowych na odcinku 1921C zakończony. W ostatnich # latach w ramach drogowych inwestycji Powiatu Nakielskiego przebudowano odcinek od Rozwarzyna do Weroniki. W tym roku przebudowa objęła roboty budowlane na terenie miejscowości Piotrowo – Kowalewko.

Prace na tym ponad kilometrowym odcinku drogi polegały na poszerzeniu istniejącej jezdni do szerokości 5,5 metrów, budowie ścieżki pieszo-rowerowej, przebudowie zjazdów oraz budowie studni chłonnych.

Modernizację drogi udało się zakończyć ponad miesiąc wcześniej. Na miejscu zakończonych prac pojawili się: Tadeusz Sobol – Starosta Nakielski, Tomasz Miłowski – Wicestarosta Nakielski oraz Bartosz Lamprecht – Dyrektor Zarządu Dróg Powiatowych.

Całkowita wartość inwestycji wyniosła 1 500 553,69 zł, natomiast ze środków Funduszu Dróg Samorządowych udało się pozyskać aż 750 276,00 zł.

materiał: Monika Oleś/Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 6 7

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)