Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

23 stycznia 2020

Grand Prix Powiatu Nakielskiego w roku 2020. Pięć par na podium

fot. KP

fot. KP

Bardzo zacięty był turniej brydżowy w Nakle. Trzy pary uzyskały # identyczny wynik punktowy.

W poniedziałek, 20 stycznia rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego w ramach klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2020.

Wystąpiło 9 par z: Nakła, Mroczy, Kcyni, Grudziądza, Sicienka i Więcborka. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

W turnieju z duża przewagą zwyciężył mikst Aleksandra Granowska i Piotr Wołowski z trzecioligowego klubu Eurobac 1. Drugie miejsce przypadło również duetowi reprezentującemu Eurobac 1: Włodzimierz Heymann i Bogdan Najmrodzki. Na trzecim miejscu uplasowały się aż trzy pary, co jest bardzo rzadkim wydarzeniem. Na podium zmieściły się pary: Jan Kudła i Jan Nowakowski (Eurobac 2 Nakło); Marceli Pluciński i Tadeusz Nitka (Nakło) oraz Ziemowit Brzykcy i Krzysztof Popczyński (Eurobac 1).      

Wyniki:
1. Aleksandra Granowska/Piotr Wołowski - 66.67%
2. Włodzimierz Heymann/Bogdan Najmrodzki - 61.11%
3. Jan Kudła/Jan Nowakowski - 51.73%
3. Marceli Pluciński/Tadeusz Nitka - 51.73%
3. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 51.73%
6. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 47.41%
7. Alina Majchrzak Bogdan Kowalczyk - 47.41%
8. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 44.32%
9. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski – 38.77%. 

Oceń artykuł: 7 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Nakielanka, w dniu 25-01-2020 17:50:59 napisał:

    Rodzinka qur....jak zawsze gotowi

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprawdzanie geometrii kół
Meble młodzieżowe systemowe
Fotokubek z kolorowym wnętrzem
24,90PLN
Szafy przesuwne
Kalkulatory
od 6,90PLN
Modne aranżacje
Deska elewacyjna
Drobne naprawy
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)