Dziś mamy 19 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

07 sierpnia 2020

Kolejni nietrzeźwi kierowcy. Zatrzymali ich szubińscy policjanci

fot. pixabay.com

fot. pixabay.com

Szubińscy policjanci wyeliminowali z# ruchu drogowego kolejnych nietrzeźwych kierujących. Policjanci przypominają, że nietrzeźwi na drogach stwarzają zagrożenie nie tylko dla siebie, ale również dla innych użytkowników dróg.

Wczoraj (06.08.20) dwóch nieodpowiedzialnych kierowców zostało wyeliminowanych z ruchu drogowego. Pierwszy z nich to rowerzysta, który został zatrzymany do kontroli drogowej o godzinie 17.20 w Rynarzewie. Podczas rozmowy z 54-latkiem mundurowi wyczuli od niego alkohol. Badanie alkomatem wykazało w organizmie mieszkańca gminy Szubin ponad dwa promile alkoholu. Nietrzeźwy rowerzysta otrzymał mandat karny w wysokości 500 złotych.

Tego samego dnia, szubińscy policjanci o godzinie 18:00 w Turze zatrzymali do kontroli drogowej forda. Kierujący, 58-letni mieszkaniec gminy Szubin miał w organizmie ponad dwa promile alkoholu. Policjanci zatrzymali mężczyźnie uprawnienia do kierowania pojazdami.

Niebawem mieszkaniec gminy Szubin ponownie spotka się z mundurowymi i usłyszy zarzut prowadzenia pojazdu w stanie nietrzeźwości, za co zgodnie z kodeksem karnym grozi mu kara do 2 lat pozbawienia wolności. O dalszym losie 58-latka zdecyduje sąd.

Policjanci przypominają, że nietrzeźwi na drogach stwarzają zagrożenie nie tylko dla siebie, ale również dla innych użytkowników dróg.

Materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz - p.o. Oficera prasowego KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Obserwator , w dniu 10-08-2020 00:48:00 napisał:

    Brawa dla Szubinskich patrolowców. W ostatnich miesiącach wyeliminowali kilkunastu nietrzeźwych

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprawdzanie świateł
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
Produkty instax
od 37,90PLN
Deska elewacyjna
Usta - powiekszanie
Wulkanizacja
Bon upominkowy
Meble pokojowe
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)