Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

27 kwietnia 2020

Kolejny tydzień zdalnej nauki rozpoczęty. Sprawdź aktualny plan lekcji

fot. Szymon Zdziebło/tarantoga.pl dla UMWKP

fot. Szymon Zdziebło/tarantoga.pl dla UMWKP

Dziś (27 kwietnia) Urząd Marszałkowski rozpoczął siódmy tydzień nauki w ramach #Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Internetowej. Projekt okazał się trafieniem w dziesiątkę. Przeprowadziliśmy ponad 300 lekcji, odnotowaliśmy blisko 1,3 miliona wyświetleń i wejść praktycznie z całego świata - od Wielkiej Brytanii poprzez USA i Kanadę po Australię. Zachęcamy do uczestnictwa w zajęciach i powtórki materiału z lekcji zarchiwizowanych.

Kujawsko-Pomorska Szkoła Internetowa ma już ponad milion wyświetleń. Ten rekordowy wynik utwierdza nas, że e-Szkoła jest właściwą odpowiedzią na potrzeby uczniów, którzy ze względu na epidemię pozostają w domach. Oferujemy ciekawe zajęcia prowadzone przez nauczycieli specjalistów, osoby pełne pasji i zapału do pracy. Serdecznie zapraszam wszystkich uczniów do udziału w lekcjach - mówi marszałek Piotr Całbecki

Kujawsko-Pomorska Szkoła Internetowa Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego jest odpowiedzią marszałka Piotra Całbeckiego na niezbędne ze względów epidemicznych zamknięcie placówek oświatowych.

Lekcje rejestrujemy i nadajemy na żywo na www.kujawsko-pomorskie.pl; edupolis.pl; YouTube: Kujawsko-Pomorska e-Szkoła, Facebook: Kujawsko-Pomorska e-Szkoła. 

Nadajemy do 20 półgodzinnych interaktywnych lekcji online – wykładów, pokazów, warsztatów – z piętnastominutowymi przerwami na pytania i dyskusję. Program przygotowali wspólnie metodycy pracujący w kujawsko-pomorskich centrach edukacji nauczycieli w Bydgoszczy, Toruniu i Włocławku, zajęcia prowadzą najwyższej klasy nauczyciele specjaliści.

Plan zajęć na bieżący tydzień (od 27 do 30 kwietnia) dla:

Materiał: Beata Krzemińska rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 2 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Konstrukcje stalowe
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Rejestracja podmiotów gospodarczych
od 50PLN
Botox zmarszczki lwie
Odchudzanie
Nowe stylizacje
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)