Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

19 września 2019

Konkurs na najciekawszy witacz dożynkowy. Zgłoszenia do 25 września

fot. archiwum

fot. archiwum

Jeszcze do 25 września czekamy na zgłoszenia gmin z województwa w # konkursie na najciekawszy witacz dożynkowy w województwie kujawsko-pomorskim w 2019 roku.

- Konkurs jest skierowany do wszystkich sołectw z województwa kujawsko-pomorskiego, a jego ideą jest zachowanie tradycji budowania na wsiach słomianych scenografii przy drogach publicznych i na skwerach w okresie dożynek oraz aktywizacja mieszkańców do wspólnego działania i kreowania wizerunku swojej miejscowości. Zapraszam gminy do udziału w konkursie – zachęca marszałek Piotr Całbecki.

Zgłoszenia do konkursu mogą dokonywać gminy województwa kujawsko-pomorskiego. Do konkursu gmina może zgłosić tylko jedno sołectwo, a sołectwo może zgłosić do konkursu tylko jeden witacz dożynkowy. Po wyłonieniu laureatów konkursu gminy na terenie których znajdują się zwycięskie sołectwa otrzymają z nagrodę finansową.

W regulaminie konkursu znajdują się wszystkie istotne informacje oraz karta zgłoszenia, na którą czekamy w terminie do 25 września 2019 r. Zgłoszenia można składać drogą elektroniczną na adres rw.sekretariat@kujawsko-pomorskie.pl.

Szczegółowych informacji na temat organizacji konkursu udziela:
Departament Rolnictwa i Geodezji,
ul. Targowa 13/15
87-100 Toruń

Klaudia Otręba, e-mail: k.otreba@kujawsko-pomorskie.pl, tel. 56 62 15 934
Krystyna Brykała, e-mail: k.brykala@kujawsko-pokmorskie.pl, tel. 56 62 15 934

materiał: Departament Rolnictwa i Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 0 0
Pliki do pobrania
informacja w związku z przetwarzaniem danych osobowych.docx
REGULAMIN.pdf
zgłoszenie do konkursu.docx
zgoda na przetwarzanie danych osobowych.docx

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sypialnia - jasny dekor i ryflowane uchwyty
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
Sprawdzanie geometrii kół
Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
Szczotki do włosów tytanowe Termix
Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Koloryzacja - nowoczesne techniki
Makijaż ślubny
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)