Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

23 maja 2020

Liczba zakażonych wzrosła. Przybywa także ozdrowieńców

23 maja w porannym raporcie Ministerstwo Zdrowia poinformowało o kolejnych #219 potwierdzonych przypadkach zakażenia koronawirusem w Polsce. Łącznie w naszym kraju liczba osób zakażonych wynosi 20838. MZ przekazało także smutne wiadomości - kolejne 8 osób zmarło z powodu COVID-19.

22 maja 2020 roku KPUW poinformował o trzech nowych zakażeniach w województwie kujawsko-pomorskim. Wśród nich jest 1 osoba z Grudziądza, 1 osoba z powiatu toruńskiego oraz 1 osoba z Torunia. Kujawsko-Pomorskie Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy przekazało informację o zgonie jednej osoby chorej na COVID-19. To 50-letnia kobieta, która miała choroby współistniejące. Dobre informacje przekazane przez KPUW w Bydgoszczy dotyczą 6 kolejnych ozdrowieńców.

W dniu dzisiejszym (23 maja) poinformowano o kolejnej osobie zakażonej koronawirusem w województwie kujawsko-pomorskim. Ta osoba jest mieszkańcem powiatu lipnowskiego. Są też dobre informacje. Mamy 11 nowych ozdrowieńców.

Liczba osób zakażonych, stan na 23.05.2020 r.:

• Bydgoszcz 155
• Grudziądz 16
• Inowrocław 7
• Toruń 110
• Włocławek 24
• powiat aleksandrowski 9
• powiat brodnicki 11
• powiat bydgoski 32
• powiat chełmiński 67
• powiat golubsko-dobrzyński 4
• powiat grudziądzki 4
• powiat inowrocławski 3
• powiat lipnowski 16
• powiat mogileński 3
powiat nakielski 31
• powiat radziejowski 1
• powiat rypiński 3
• powiat sępoleński 1
• powiat świecki 25
• powiat toruński 28
• powiat tucholski 1
• powiat wąbrzeski 8
• powiat włocławski 6
• powiat żniński 21
• spoza województwa 5 /2 nowomiejski, 1 gorzowski, 1 tyski, 1 Poznań

Podsumowanie aktualnych danych w województwie: 591 osób zakażonych, w tym 429 ozdrowieńców i 45 osób zmarłych.

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Rozliczenia ZUS
od 50PLN
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Sprawdzanie świateł
Pieczątki Colop
Drukarka filskalna Novitus DEONe
2290 nettoPLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Balustrady Bramy Ogrodzenia
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)