Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

16 września 2019

Na widok mundurowych zaczął zawracać. 50-latek odbędzie karę więzienia

fot. archiwum

fot. archiwum

Prawie 3 lata w zakładzie karnym spędzi mieszkaniec Bydgoszczy zatrzymany w # miniony piątek przez policjantów z nakielskiej „drogówki”. Podczas kontroli okazało się, że 50-latek był poszukiwany przez sąd w Koszalinie.

Sytuacja miała miejsce w miniony piątek (13.09.19) w Michalinie, gdzie policjanci nakielskiej „drogówki” w ramach prowadzonej akcji kontrolowali trzeźwość kierowców. Krótko przed 19 zauważyli renault, który nagle zaczął zawracać.

Takie zachowanie kierowcy pozwoliło przypuszczać, że siedzący za kierownicą mężczyzna chce uniknąć spotkania z mundurowymi. Policjanci udali się za autem i zatrzymali je do kontroli. Szybko potwierdziły się przypuszczenia mundurowych, że siedzący za kierownicą mężczyzna miał powody, żeby jak najszybciej „zniknąć z oczu” mundurowym.

Po sprawdzeniu personaliów kierowcy w policyjnych systemach okazało się, że 50-letni kierowca był poszukiwany przez sąd w Koszalinie celem ustalenia miejsca pobytu oraz odbycia kary. To zapewne było powodem tak szybkiej decyzji o zmianie kierunku jazdy.

Zgodnie z postanowieniem koszalińskiego sądu bydgoszczanin miał do odbycia karę 2 lat i 8 miesięcy pozbawienia wolności za oszustwa, dlatego też został dowieziony najpierw do policyjnej izby zatrzymań w Bydgoszczy, następnie do aresztu śledczego.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 7 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • -7 (9)

    K9, w dniu 16-09-2019 18:34:34 napisał:

    W Gorzeniu też stali i kazali dmuchać. Dmuchnął by i by jechał dalej a tak spanikował i wpadł ciamajda

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Blacharstwo
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Masaż leczniczy
Meble młodzieżowe i dziecięce
MEBLE PIOTR PASIEKA
Sypialnia Orzech Włoski/ Czarny lub Dąb Denver
Meble systemowe w kolorze Biały Uni Mat / Biały Mat
Test amortyzatorów
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)