Dziś mamy 28 września 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

08 lipca 2019

Pijany wsiadł za kierownicę. Został szybko wyeliminowany z ruchu

fot. archiwum

fot. archiwum

Bez uprawnień do kierowania pojazdami i pijany zdecydował się wybrać na # przejażdżkę autem drogą krajową nr 5. Jechał na tyle niebezpiecznie, że zwrócił na siebie uwagę innego kierowcy. Na szczęście szybko został wyeliminowany z ruchu i nie doprowadził do tragedii.

Zgłoszenie o tym, że krajową „piątką” w stronę Bydgoszczy w sposób niebezpieczny i zagrażający innym uczestnikom ruchu, jedzie ford focus, dyżurny szubińskiego komisariatu otrzymał w minioną sobotę (6.07.19) około 16. Na wskazaną trasę natychmiast został skierowany patrol. Długo nie trwało, jak w Kołaczkowie mundurowi zauważyli auto pisane w zgłoszeniu. Ford został natychmiast zatrzymany do kontroli.

Za jego kierownicą siedział 28-letni mieszkaniec Poznania. Okazało się, że kierowca w ogóle nie posiadał uprawnień do prowadzenia auta, a żeby tego było mało funkcjonariusze wyczuli od niego alkohol. Alkomat wykazał w organizmie 28-latka prawie 1,5 promila dlatego został doprowadzony do policyjnego aresztu, gdzie trzeźwiał.

Wczoraj (07.07.19) podejrzany został przesłuchany i usłyszał zarzut za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości, za co grozi mu kara do 2 lat pozbawienia wolności. Swoją drogą odpowie także za jazdę bez wymaganych uprawnień.

Być może dzięki reakcji zgłaszającego, który o niebezpiecznych manewrach kierowcy forda powiadomił policję, nie doszło do tragedii.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 13 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 11 (11)

    kierowiec, w dniu 08-07-2019 18:22:52 napisał:

    A ile debili jzdzi po pijaku i nie są złapani to czacha dymi.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Elewacje
Wypożyczalnia samochodów
Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie zawieszenia pojazdu
Krzesło młodzieżowe
Zabiegi dla panów
Zezwolenie na zbieranie odpadów
od 2000PLN
Fotopoduszka Jasiek
30,00PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)