Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

03 listopada 2019

Półfinał Mistrzostw Powiatu. Uczniowie zaprezentowali wysoki poziom gry

fot. pow.

fot. pow.

Dnia 30 października 2019 roku na hali widowiskowo-sportowej przy Zespole Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle nad Notecią odbył się Półfinał Mistrzostw Powiatu Nakielskiego w piłce ręcznej chłopców.

Michał Stachowski przywitał wszystkie drużyny i dokonał oficjalnego otwarcia zawodów. Do rozgrywek przystąpiły cztery drużyny: Zespół Szkół Żeglugi Śródlądowej, Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Samostrzelu, I Liceum Ogólnokształcące oraz gospodarz Zespół Szkół im. Stanisława Staszica. Grano systemem każdy z każdym 2×10 minut z jednominutową karą. Poniżej przedstawiamy kolejność rozgrywanych meczów i ogólną klasyfikację rozgrywek.

ZSP Samostrzel – ZSŻŚ Nakło 6:5
ZS Staszic Nakło – I LO Nakło 8:10
ZSŻŚ Nakło – ZS Staszic Nakło 4:14
I LO Nakło – ZSP Samostrzel 14:6

ZSP Samostrzel – ZS Staszic Nakło 10:14
ZSŻŚ Nakło – I LO Nakło 4:14

Klasyfikacja końcowa
I LO Nakło
ZS Staszic Nakło
ZSP Samostrzel
ZSŻŚ Nakło

Wszystkim piłkarzom ręcznym dziękujemy za sportową rywalizację i wysoki poziom gry. Do finału przechodzą dwa pierwsze zespoły, które spotkają się w Kcyni z drużyną gospodarzy oraz Szubinem. Życzymy powodzenia nakielskim zespołom! Szczególne podziękowania należą się sędziom rozgrywek: p. Leon Cybulski i p. Paweł Boroń, którzy poświęcili swój wolny czas pomagając organizatorom w sprawnym przebiegu zawodów. Organizatorami rozgrywek byli Ewa Welker i Michał Stachowski.

materiał: Michał Stachowski

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu

Oceń artykuł: 3 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)