Dziś mamy 25 września 2020, piątek, imieniny obchodzą:

11 czerwca 2019

Policjantka z Nakła szkoliła pedagogów. Tematem było bezpieczeństwo uczniów

fot. pow

fot. pow

Sierż. szt. Zofia Wrzeszcz z nakielskiej komendy na zaproszenie Powiatowej Poradni Psychologiczno – Pedagogicznej# przeprowadziła wczoraj (10.06.19) szkolenie dla pedagogów z terenu powiatu. Tematem szkolenia było bezpieczeństwo uczniów na terenie placówek oświatowych.

Wczoraj (10.06.19) Powiatowa Poradnia Psychologiczno – Pedagogiczna zorganizowała szkolenie dla pedagogów szkolnych z terenu powiatu nakielskiego. Do udziału w przedsięwzięciu zaproszono policjantkę zajmującą się w nakielskiej jednostce pracą z młodzieżą, sierż. szt. Zofię Wrzeszcz.

Mundurowa podczas swojej prelekcji mówiła na temat zasad postępowania na wypadek wtargnięcia do szkoły osoby niebezpiecznej. Przestawiony został algorytm postępowania w tego typu sytuacji, pożądane sposoby zachowywania się osób będących w tym czasie na terenie placówki oświatowej. Omówiony został także profil sprawcy ataku oraz formy powiadamiania o zdarzeniu służb powołanych do ratowania życia i zdrowia obywateli. Pedagodzy dowiedzieli się również jak należy zachowywać się podczas ewakuacji, aby była ona bezpieczna dla wszystkich będących w szkole podczas ataku.

W szkoleniu uczestniczyło łącznie 60 osób.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 30 8

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)