Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

16 lipca 2020

Pożegnanie klasy 8 w Niepublicznej Szkole Podstawowej Stowarzyszenia "Żakus"

fot. Ewa Polkowska

fot. Ewa Polkowska

Tegoroczni absolwenci mieli naprawdę trudny# rok szkolny. Zdalna nauka, zmieniony termin egzaminów, odwołana końcoworoczna wycieczka, rozdanie świadectw w warunkach epidemii, bez wszystkich nauczycieli i kolegów z młodszych klas, odwołany bal ósmoklasisty, nabór do szkół nietypowy…

Cóż jeszcze mogło się zdarzyć? Mimo, że planowany bal nie mógł się odbyć, rodzice przygotowali imprezę pożegnalną. I znów- miało być ognisko, a tu ogromna ulewa popsuła szyki. Jednak i to nie okazało się przeszkodą. Rodzice, nauczyciele i młodzież spotkali się w świetlicy w Łodzi na przesympatycznym wieczorze pożegnalnym. Był okolicznościowy tort, pyszne jedzenie i dobre humory. Wszyscy miło spędzili ten ostatni już wspólny dzień. Rodzicom dziękujemy za to, że nie poddali się losowi i zorganizowali to spotkanie. 

Uczniom życzymy, by przez życie szli przebojem, wierząc w to, że każdy problem można rozwiązać, jeśli się tylko tego chce.  

Materiał: Ewa Polkowska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)