Dziś mamy 28 września 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

22 marca 2019

Uroczyste przywitanie Wiosny. Dzieci wykonywały różne zadania

fot. pow.

fot. pow.

Dnia 21 marca w Przedszkolu w Sadkach odbyła się impreza ogólnoprzedszkolna, w której # uczestniczyły wszystkie Dobre Ludki.

Tego dnia dzieci i panie przyszły ubrane w odcieniach koloru zielonego, aby pożegnać Zimę i powitać Wiosnę. Po odczytaniu listu od Pani Wiosny dzieci miały do wykonania szereg zadań m.in.: rozpoznawały i nazywały ptaki powracające z daleka, przygotowały tron dla Pani Wiosny, przy którym układały obrazki-zwiastuny Wiosny, tworzyły bukiety z wiosennych kwiatów (przebiśniegi, krokusy, hiacynty…), w zespołach wykonały pracę plastyczną-suknię dla Pani Wiosny oraz rozwiązywały zagadki.

Na pięknie przygotowanym tronie zasiadła Pani Wiosna, której śpiewano piosenki o tematyce wiosennej, recytowano wiersze, mówiono przygotowane okrzyki i tańczono.

Podsumowaniem spotkania był długi wiosenny spacer z instrumentami i gaikiem-symbolem Wiosny. Każdy przedszkolak w tym dniu wracał do domu z kolorowanką tematyczną, dyplomem za aktywny udział w zabawach oraz zieloną żabką wykonaną techniką origami.

materiał: Ewa Fikowska/Jolanta Gliniecka

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 4 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)