Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

02 listopada 2019

Zakończyły się Mistrzostwa Polski. Zawodniczki wróciły z medalami

fot. UMiG Mrocza

fot. UMiG Mrocza

Od 25 do 27 października w Ciechanowie miały miejsce Mistrzostwa Polski poniżej lat 15 w Podnoszeniu Ciężarów.# W zawodach wystartowały 4 zawodniczki MGLKS Tarpan Mrocza. Wszystkie zawodniczki wróciły z medalami. Pobitych zostało również kilka rekordów Polski.

W kategorii do 45 kg wystartowała Lidia Hawryło z wynikiem 96 kg (43+53) – 165,1 pkt zdobyła 3 zlote medale: w dwuboju, w rwaniu oraz w podrzucie.

W kategorii do 59 kg Weronika Najdowska osiągnęła wynik 120 kg (53+67) – 170,8 pkt zdobywając srebro w rwaniu oraz 2 brązy : w dwuboju i w podrzucie.

W kategorii do 64 kg Monika Marach zdobyła 3 złote medale osiągając wynik 190 kg (88+102) z wynikiem punktowym 254,3. Wynik ten był najwyższym wynikiem zdobytym przez wszystkie Panie na tych zawodach.

W kategorii powyżej 76 kg Dominika Najdowska zdobyła złoto w rwaniu oraz dwa srebra: w dwuboju i w podrzucie. Osiągnęła wynik 175,2 pkt – 159 kg (74+85).

Monika Marach ustanowiła tez kilka rekordów, chwilę później je poprawiając i ostatecznie jest rekordzistka w kat. do 64 kg:
w rwaniu z wynikiem 88 kg w kategoriach wiekowych U15, U17, U20, U23 oraz seniorka;
w podrzucie z wynikiem 102 kg w kategoriach U15 i U17
w dwuboju – 190 kg – kategorie: U15, U17, U20, U23 i seniorka.
W klasyfikacji drużynowej kobiet zdobyły 2 miejsce wystawiając zaledwie 4 zawodniczki.

Gratulujemy osiągniętych wyników oraz pobitych rekordów.

materiał: Ewelina Musiał / UMiG Mrocza

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 17 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)