Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

20 maja 2020

Zderzenie osobówek na krajowej dziesiątce. Policja ustala okoliczności

fot. MM

fot. MM

20 maja na drodze krajowej nr 10 w Sadkach doszło do zdarzenia #drogowego z udziałem dwóch pojazdów osobowych tj. opel astra i fiat punto. Na miejsce wezwano trzy zastępy straży pożarnej, karetkę pogotowia i policję. Na krajowej dziesiątce wytworzył się spory korek.

Zgłoszenie wpłynęło przed godzina 13. - Kierujący pojazdem opel astra, 36-letni mieszkaniec gminy Sadki, włączając się do ruchu wymusił pierwszeństwo przejazdu i zderzył się z fiatem punto - informuje podkom. Justyna Andrzejewska, rzecznik prasowa KPP Nakło. 

Uczestnicy zdarzenia zostali przetransportowani do szpitali na badania, nie odnieśli poważniejszych obrażeń. Kierowcy byli trzeźwi. Zdarzenie zakwalifikowane zostało jako kolizja drogowa. Czynności wyjaśniające w sprawie prowadzą policjanci z nakielskiej komendy.

Oceń artykuł: 12 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (6) Zgłoś naruszenie zasad

    • -2 (10)

    Sadkowianin, w dniu 20-05-2020 14:59:36 napisał:

    Wygląda na klasyczne wymuszenie. Wiadomo kto to??

    odpowiedz

    • -5 (9)

    Kasia, w dniu 20-05-2020 15:13:58 napisał:

    A ten drugi wypadek? Kogo helikopter zabierał?

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -1 (3)

    Mróz , w dniu 20-05-2020 21:01:38 napisał:

    Punto jechał Dzbychu a tym drugim mery glejda

    odpowiedz

    • 3 (3)

    Szczególnie , w dniu 20-05-2020 21:42:51 napisał:

    No koments ratownik powinien!

    odpowiedz

    • 3 (3)

    Tomek, w dniu 21-05-2020 10:30:27 napisał:

    no wiadomo kto wymusił pierszeństwo ..... pewnie myślał że zdąży.......

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Narożniki
Budowa stanu surowego
Sprzedaż opon
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Drukarki fiskalne Innova
2200PLN PROMOCJAPLN
Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Meble młodzieżowe i dziecięce
Pokój dzienny/ młodzieżowy lub sypialnia
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)