Dziś mamy 16 września 2021, czwartek, imieniny obchodzą:

27 lipca 2021

Panie przygotowały chłodnik litewski. Warsztaty na przystani

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle

23 lipca odbyły się przedostatnie zajęcia z# dietetykiem w ramach zajęć „Zdrowie na talerzu”, w których uczestniczyły seniorki z naszego powiatu.

Warsztaty prowadzi doświadczona dietetyczka Lidia Lasik, która na minionych zajęciach poruszyła temat roślin rosnących na łące, które możemy wykorzystać w naszej diecie i leczeniu. Z wykładu o „dzikiej stronie jedzenia” Panie płynnie przeszły w drugi wykład o psychologii pozytywnej, czyli jak zdrowa dieta wpływa na nasze poczucie dobrostanu. Koniec spotkania uwieńczyło przygotowanie chłodnika litewskiego.

Następne zajęcia odbędą się 2 sierpnia, a tematyka będzie dotyczyła zdrowego żywienia dzieci. Uczestniczki na pewno wykorzystają wiedzę zdobytą na zajęciach, gotując wnukom. Warsztaty realizowane są w ramach projektu pn.: „Akceptuję – formy aktywizacji mieszkańców powiatu nakielskiego” realizowanego w ramach Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność, dla obszaru powiatu nakielskiego na lata 2014/2020, wdrażanego przez Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk”, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach RLKS.

Materiał: Starostwo Powiatowe w Nakle

Oceń artykuł: 1 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 9 (15)

    Wiejski łazęga, w dniu 27-07-2021 13:53:28 napisał:

    Powiat "dwoi się i troi" po ostatnich publikacjach na temat nietrafionej inwestycji"przystani" by pozorować działania mające świadczyć o tym,że na niej coś tam jednak się dzieje.No nie dzieje się kompletnie nic.Prezentacja przez 3 sympatyczne panie gospodynie garnka strawy chłodnika nie powala ;-) Może zaproście Geslerową lub Makłowicza by wartość tego projektu podnieść i zarobić na "alibi"

    odpowiedz

    • -1 (5)

    Nikos, w dniu 27-07-2021 15:44:44 napisał:

    Proszę o odpowiedź ile te panie prowadzące projekty zarabiają

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Deska elewacyjna
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Narożniki
Sprawdzanie zawieszenia pojazdu
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
Jadalnia / pokój dzienny
Nowoczesny styl
0

Czteroosobowa rodzina marnuje rocznie żywność wartą nawet 3 tys. zł

Zgodnie z danymi Programu Racjonalizacji Strat i# Ograniczania Marnotrawstwa Żywności (PROM), ok. 40% marnowanej żywności w Polsce generują produkcja, przetwórstwo i dystrybucja, a 60% – konsumenci. To oznacza, że za wyeliminowanie problemu odpowiedzialni są wszyscy: od producentów rolnych zaczynając, poprzez przetwórców i sieci handlowe, na gospodarstwach domowych kończąc.

(czytaj więcej)
0

Znaczki upamiętniające beatyfikacje Prymasa Tysiąclecia oraz Matki Czackiej

Poczta Polska wprowadza do obiegu dwa znaczki upamiętniające# proces beatyfikacyjny Kardynała Stefana Wyszyńskiego oraz matki Elżbiety Róży Czackiej. Emisje obu walorów zaplanowano na 12 września br., dzień uroczystej mszy beatyfikacyjnej.

(czytaj więcej)
0

Pomysł na domowy makaron. Jak zrobić go samodzielnie w domu?

Jesienna dieta to okazja do eksperymentowania i# próbowania nowych smaków. Bogactwo grzybów, warzyw czy orzechów pozwoli, nawet początkującym, poczuć się jak prawdziwy szef kuchni. Dynia, cukinia, papryka czy bakłażan będą idealnie komponować się z wszelkiego rodzaju sosami i makaronami. Jeżeli chcemy zadbać o zdrową i zbilansowaną dietę, warto zrobić wszystko od podstaw. W tekście znajdziesz pomysł na makaron oraz rady z jakiego gadżetu kuchennego warto skorzystać, aby gotowanie było szybsze i łatwiejsze.

(czytaj więcej)
0

Coraz więcej e-Polaków. Tysiące elektronicznych zgłoszeń narodzin

Tylko w tym roku Polacy zgłosili online przyjście na świat ponad 100 tysięcy dzieci. W sumie - z naszej e-usługi skorzystali już niemal 350 tysięcy razy.

(czytaj więcej)