Pierwsza wizyta w kinie. Wyjazd dostarczył wielu emocji

fot. powierzone
14 marca 2025r. grupa dzieci 4-letnich z # przedszkola „Dobre Ludki” w Sadkach oraz dzieci z oddziału zamiejscowego w Dębionku wraz z opiekunami pojechały na wycieczkę do Bydgoszczy.
Głównym punktem wycieczki była wizyta w Multikinie, gdzie przedszkolaki wzięły udział w projekcie pt. „Moja pierwsza wizyta w kinie”.
Celem tego projektu jest zapoznanie najmłodszych dzieci z funkcjonowaniem kina. Po obejrzeniu najmniejszej i największej sali kinowej, dzieci wysłuchały opowiadania na temat dawnej i współczesnej metody projekcji filmów. Po zapoznaniu z zasadami kulturalnego zachowania podczas seansów, przedszkolaki z radością obejrzały na dużym ekranie bajkę pt. „Kicia Kocia na pikniku”.
Następnie uczestnicy wycieczki pojechali do restauracji „Palce lizać”, prowadzonej przez babcię jednego z przedszkolaków, gdzie zjedli pyszną pizzę i frytki. Dziękujemy serdecznie pani Marioli Ratajczak za gościnność i ciepłe przyjęcie! Pizza była przepyszna!
Wyjazd dostarczył dzieciom wiele emocji. Dzięki takiej lekcji w kinie, przedszkolaki przełamały strach przed ciemną i głośną salą kinową. Pełni wrażeń, wzbogaceni o nowe doświadczenia, wróciliśmy do naszych domów.
materiał: Magdalena Drozdowska
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria



























Czytaj również
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Niezapomniany i urokliwy klimat. Wędrówka przez Rezerwat Zielona Góra

Podczas dzisiejszej wędrówki przeszliśmy wzdłuż i wszerz# Rezerwat Przyrody Zielona Góra.
(czytaj więcej)Skąd pochodzi mięso, które kupujemy? Kontrole na targowiskach i w sklepach

Mięso polskie czy zagraniczne? Takie pytanie często zadają sobie konsumenci #przed dokonaniem wyboru. IJHARS ponownie sprawdzała, czy podawana przez sprzedawców informacja o pochodzeniu mięsa jest rzetelna.
(czytaj więcej)Czy św. Wojciech przeszedł przez Pałuki? Historia, hipotezy i szlak

Z każdym rokiem odkrywamy na nowo znaczenie naszego regionu# – Pałuk – w dziejach chrześcijaństwa i kultury Europy Środkowej. Coraz więcej wskazuje na to, że to właśnie tędy mógł przebiegać historyczny szlak św. Wojciecha, który w 997 roku wyruszył z misją chrystianizacji Prusów.
(czytaj więcej)