Dziś mamy 18 czerwca 2025, środa, imieniny obchodzą:
03 czerwca 2025
Patronat nad klasami hotelarskimi. Współpraca z pałacem
fot. powierzone
Pałac w Sucharach obejmie patronat #nad klasami hotelarskimi w Zespole Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle nad Notecią
Pałac w Sucharach przywiązuje dużą wagę do rozwoju przyszłych talentów w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Wspierając młodzież już na wczesnym etapie edukacji, hotel oferuje praktyki i szkolenia prowadzone przez doświadczonych ekspertów i pasjonatów hotelarstwa.
W ramach współpracy uczniowie zyskają możliwość odbycia praktyk i staży w hotelu i restauracji, a eksperci Pałacu w Sucharach poprowadzą warsztaty i wykłady.
Dodatkowo hotel zorganizuje wizyty, które pozwolą młodzieży lepiej poznać tajniki pracy w luksusowym hotelu. – Objęcie patronatu to zobowiązanie do wspierania uczniów w zdobywaniu wiedzy i praktycznych umiejętności niezbędnych do pracy w branży luksusowego hotelarstwa.
Wierzymy, że ta współpraca przyczyni się do rozwoju przyszłych hotelarzy, dając im możliwość zdobycia cennego doświadczenia w prestiżowym obiekcie. Liczymy na długofalową i owocną współpracę, która stanie się inspiracją dla kolejnych pokoleń młodych profesjonalistów.
Materiał: Karol Lizak / Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle
Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!