Sukces w Gdańsku. Uczennice z Samostrzela wygrały prestiżowy konkurs!

fot. powierzone
Sukces uczennic Branżowej Szkoły I Stopnia #w Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym im. Ireny Sendlerowej w Samostrzelu.
Dnia 11 kwietnia w Gdańsku odbył się ogólnopolski konkurs fryzjersko-krawiecki, który zgromadził utalentowaną młodzież z całej Polski. Wydarzenie składało się z dwóch kategorii: fryzjerskiej – o Bursztynowy Grzebień oraz krawieckiej – o Bursztynową Igłę.
Nasze uczennice z III klasy BS I Stopnia o profilu krawieckim pod opieką pani Elżbiety Gajek – Ziemniak z dumą reprezentowały ośrodek i osiągnęły ogromny sukces. Martyna Węglińska zdobyła II miejsce, a Amelia Sikorska uplasowała się na III miejscu, imponując jury swoimi umiejętnościami, kreatywnością i precyzją wykonania. Ich osiągnięcia są dowodem na to, że pasja połączona z ciężką pracą prowadzi do realnych rezultatów.
Na konkursie zaprezentowała się także druga grupa fryzjerska, którą reprezentowały Wiktoria Jakubczyk i Natalia Czerniewska pod opieką pani Pauliny Ciemior-Schummacher, która mimo silnej konkurencji zdobyła wyróżnienie. To także znaczące osiągnięcie, które potwierdza zaangażowanie i wysoki poziom umiejętności wszystkich naszych uczestniczek.
Udział w konkursie był nie tylko okazją do rywalizacji na wysokim poziomie, ale również szansą na zdobycie cennego doświadczenia i rozwijanie zawodowych zainteresowań. Jesteśmy dumni z naszych dziewcząt i serdecznie im gratulujemy!
Tekst: Aleksandra Staniszewska
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria











Czytaj również
- Spotkanie międzypokoleniowe. Seniorzy zawitali do szkoły
- Uczniowie zdobyli praktyczne umiejętności. Warsztaty hotelarzy
- Wycieczka dydaktyczna do Potulic. Młodzież poznaje historię regionu
- Patronat nad klasami hotelarskimi. Współpraca z pałacem
- Ogólnopolskie dyktando o pióro ministra. Puchar dla ZSCKR Samostrzel
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Zielone Świątki. Niedziela Zesłania Ducha Świętego

Dzisiaj Zielone Świątki. Kościół katolicki obchodzi #Niedzielę Zesłania Ducha Świętego.
(czytaj więcej)Nie sadź IGO. Postaw na gatunki bezpieczne dla natury

Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.
(czytaj więcej)Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Każdy jest odpowiedzialny

7 czerwca kolejny już raz obchodziliśmy #Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Hasło tegorocznych obchodów, „Nauka w działaniu”, podkreśla ważną rolę, jaką nauka odgrywa w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących żywności. Bez wsparcia nauki nie byłoby możliwe utrzymanie bezpieczeństwa żywności w łańcuchach dostaw, które często obejmują cały glob i przekraczają wiele granic.
(czytaj więcej)