Uczniowie zdobyli praktyczne umiejętności. Warsztaty hotelarzy

fot. powierzone
6 czerwca młodzież Technikum Hotelarskiego Zespołu Szkół #im. S. Staszica w Nakle nad Notecią uczestniczyła w warsztatach obsługi w Pałacu Suchary
Uczniowie technikum hotelarskiego mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach praktycznych. Zajęcia te umożliwiły młodym adeptom branży hotelarskiej poznania tajników profesjonalnej obsługi klienta, sztuki kelnerskiej oraz barmańskiej.
Podczas warsztatów uczniowie zdobyli praktyczne umiejętności, które są niezbędne w codziennej pracy gastronomicznej i hotelarskiej. To nowe doświadczenie umożliwiło sprawdzenie swojej wiedzy teoretycznej w praktyce, dając im szansę na skonfrontowanie się z realnymi wyzwaniami branży hotelarskiej.
Inicjatywy tego typu stanowią doskonały przykład współpracy między placówkami edukacyjnymi a przedstawicielami branży, umożliwiając młodzieży zdobywanie doświadczeń, które są kluczowe dla rozwoju zawodowego.
Materiał: Karol Lizak / Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria






Czytaj również
- Spotkanie międzypokoleniowe. Seniorzy zawitali do szkoły
- Wycieczka dydaktyczna do Potulic. Młodzież poznaje historię regionu
- Patronat nad klasami hotelarskimi. Współpraca z pałacem
- Ogólnopolskie dyktando o pióro ministra. Puchar dla ZSCKR Samostrzel
- Sukces w Gdańsku. Uczennice z Samostrzela wygrały prestiżowy konkurs!
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Zielone Świątki. Niedziela Zesłania Ducha Świętego

Dzisiaj Zielone Świątki. Kościół katolicki obchodzi #Niedzielę Zesłania Ducha Świętego.
(czytaj więcej)Nie sadź IGO. Postaw na gatunki bezpieczne dla natury

Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.
(czytaj więcej)Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Każdy jest odpowiedzialny

7 czerwca kolejny już raz obchodziliśmy #Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Hasło tegorocznych obchodów, „Nauka w działaniu”, podkreśla ważną rolę, jaką nauka odgrywa w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących żywności. Bez wsparcia nauki nie byłoby możliwe utrzymanie bezpieczeństwa żywności w łańcuchach dostaw, które często obejmują cały glob i przekraczają wiele granic.
(czytaj więcej)