Dziś mamy 8 czerwca 2025, niedziela, imieniny obchodzą:

07 czerwca 2025

Uczniowie zdobyli praktyczne umiejętności. Warsztaty hotelarzy

fot. powierzone

fot. powierzone

6 czerwca młodzież Technikum Hotelarskiego Zespołu Szkół #im. S. Staszica w Nakle nad Notecią uczestniczyła w warsztatach obsługi w Pałacu Suchary

Uczniowie technikum hotelarskiego mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach praktycznych. Zajęcia te umożliwiły młodym adeptom branży hotelarskiej poznania tajników profesjonalnej obsługi klienta, sztuki kelnerskiej oraz barmańskiej.

Podczas warsztatów uczniowie zdobyli praktyczne umiejętności, które są niezbędne w codziennej pracy gastronomicznej i hotelarskiej. To nowe doświadczenie umożliwiło sprawdzenie swojej wiedzy teoretycznej w praktyce, dając im szansę na skonfrontowanie się z realnymi wyzwaniami branży hotelarskiej.

Inicjatywy tego typu stanowią doskonały przykład współpracy między placówkami edukacyjnymi a przedstawicielami branży, umożliwiając młodzieży zdobywanie doświadczeń, które są kluczowe dla rozwoju zawodowego.

Materiał: Karol Lizak / Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 6 6

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!

(czytaj więcej)
0

Zielone Świątki. Niedziela Zesłania Ducha Świętego

Dzisiaj Zielone Świątki. Kościół katolicki obchodzi #Niedzielę Zesłania Ducha Świętego.

(czytaj więcej)
0

Nie sadź IGO. Postaw na gatunki bezpieczne dla natury

Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Każdy jest odpowiedzialny

7 czerwca kolejny już raz obchodziliśmy #Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Hasło tegorocznych obchodów, „Nauka w działaniu”, podkreśla ważną rolę, jaką nauka odgrywa w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących żywności. Bez wsparcia nauki nie byłoby możliwe utrzymanie bezpieczeństwa żywności w łańcuchach dostaw, które często obejmują cały glob i przekraczają wiele granic.

(czytaj więcej)