Dziś mamy 9 czerwca 2025, poniedziałek, imieniny obchodzą:

06 czerwca 2025

Dofinansowanie zakupu czystorasowych byków. 5 tys. od buhaja

fot. pixabay

fot. pixabay

Do 30 listopada 2025 r. hodowcy bydła mięsnego# mogą się starać o dofinansowanie zakupu czystorasowych byków. Wsparcie ma charakter pomocy de minimis w rolnictwie.

By móc złożyć wniosek rolnik musi udokumentować zakup w latach 2024-2025 przynajmniej jednego ponad 13-miesięcznego buhaja mięsnego ze świadectwem zootechnicznym.

Wysokość pomocy stanowi iloczyn kwoty 5 tys. zł i liczby kupionych byków (maksymalnie 1 na 15 krów hodowanych w gospodarstwie w poprzednim roku).

Do tej pory przyjętych zostało 120 wniosków. Do 30 listopada 2025 r. dokumenty można składać bezpośrednio w biurach powiatowych ARiMR, nadawać rejestrowaną przesyłką pocztową albo wysyłać za pośrednictwem platformy ePUAP lub usługi mObywatel.

Więcej informacji – otwórz

Źródło: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa

Oceń artykuł: 3 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

KOBIZE
500PLN
Ewidencja odpadów BDO (pakiet mini)
2400 zł / rokPLN
Korzystanie ze środowiska
500PLN
Ramki ślubne
39,90 zł PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
Balustrady Bramy Ogrodzenia
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
Budowa hal
0

Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!

(czytaj więcej)
0

Zielone Świątki. Niedziela Zesłania Ducha Świętego

Dzisiaj Zielone Świątki. Kościół katolicki obchodzi #Niedzielę Zesłania Ducha Świętego.

(czytaj więcej)
0

Nie sadź IGO. Postaw na gatunki bezpieczne dla natury

Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.

(czytaj więcej)
0

8 czerwca - Dzień Informatyka. Mistrzowie cyfrowego świata

8 czerwca obchodzimy w Polsce Dzień Informatyka# – święto osób, bez których trudno wyobrazić sobie współczesny świat.

(czytaj więcej)