Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

22 lutego 2020

Miłe spotkanie przy wspólnym stole. Uczczono Światowy Dzień Chorego

fot. MM

fot. MM

W sobotę, 22 lutego w Gminnym Centrum Administracyjno-Kulturalnym w Sadkach #zorganizowano spotkanie z okazji światowego Dnia Chorego, które zapoczątkowała uroczysta msza święta.

Po odprawieniu nabożeństwa przed proboszcza parafii pw. św. Wojciecha w Sadkach ks. Witolda Korowajczyka, głos zabrał wójt Dariusz Gryniewicz. – Światowy Dzień Chorego jest to dość szczególny dzień. Bóg tak stworzył ten świat, ze choroba i cierpienie mają swój negatywny wymiar, ale bez wątpienia jest to również czas, w którym przekonujemy się, kto przy nas został i kto nam podaje rękę wtedy, kiedy jej najbardziej potrzebujemy. Życzę państwu zdrowia i długich lat życia, a także byście mieli wokół siebie wiele przyjaznych osób – powiedział włodarz.

Dalsza część uroczystości to już występy sceniczne, za które odpowiedzialne były podopieczne Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu pod opieką Renaty Zmarzły. Podobnie jak przed rokiem, o oprawę muzyczną zadbał Michał Gacka. Dziewczęta popisały się tego dnia swoimi wokalnymi talentami. Do śpiewania włączyli się także pozostali uczestnicy spotkania co sprawiło, że w sali momentalnie zapanowała rodzinna atmosfera. Tradycyjnie nie zabrakło słodkich niespodzianek oraz okolicznościowego tortu. Organizatorami wydarzenia byli: Gmina Sadki, Gminny Ośrodek Kultury w Sadkach oraz parafia pw. św. Wojciecha w Sadkach.

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Zabieg parafinowy
Meble młodzieżowe i dziecięce
Sprawdzanie skuteczności hamowania
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
Opracowujemy Instrukcje bhp
od 50PLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Test amortyzatorów
Fotopoduszka Jasiek
30,00PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)