Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

03 grudnia 2018

Ustalenia niebezpiecznej kolizji na DK10. Jedna osoba zabrana do szpitala

fot.MAG

fot.MAG

Dziś (03.12.2018r.) około godziny 6:25 dyżurny policji otrzymał zgłoszenie o zdarzeniu na DK10.

Jak poinformowała nas mł. asp. Justyna Andrzejewska ze wstępnych ustaleń policji wynika, że kierujący pojazdem ciężarowym marki Man z naczepą, w wyniku niedostosowania prędkości do warunków panujących na drodze uderzył w tył samochodu osobowego  renault, oczekującego na możliwość skrętu na stację paliw.

Kierowca renault został przetransportowany do szpitala. Obaj kierowcy byli trzeźwi.

Policjanci pracujący na miejscu zatrzymali 46-letniemu kierowcy Mana uprawnienia do kierowania pojazdami w związku z rażącym naruszeniem przepisów ruchu drogowego. Sąd zdecyduje, czy mieszaniec Garwolina odzyska dokument.  W sprawie zostaną prowadzone czynności wyjaśniające, które zakończą się skierowaniem wniosku do sądu o ukaranie sprawcy kolizji.

Więcej zdjęć tutaj.

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (7) Zgłoś naruszenie zasad

    • 5 (13)

    Tymon, w dniu 03-12-2018 18:01:22 napisał:

    I bardzo dobrze niech zabiorą prawo jazdy kierowcy tira i jeszcze niech zapłaci odszkodowanie chłopakowi

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (2)
    • 6 (6)

    Pikuś , w dniu 03-12-2018 19:16:14 napisał:

    Nie dostosował czyli ma to na co zasłużył powinien zwolnić

    odpowiedz

    • 16 (16)

    Osobowka, w dniu 03-12-2018 21:12:04 napisał:

    Kierowcy Tirów niestety bardzo często jeżdżą jak wariaci. Ja ostatnio jechałem przez teren zabudowany 50 km/h a kierowca Tira trąbił próbując wymusić szybszą jazdę. Dlatego nie może być pobłaźliwosci ...

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 4 (4)

    Czarek, w dniu 03-12-2018 22:54:15 napisał:

    Zgadzam się z opiniami sam dziś byłem świadkiem ostrego hamowania na DK10 przez kierowcę tira w Pawłówku gdzie spalił gumę podczas gwałtownego hamowania a naczepa jeździła mu po całej drodze bo trzymał za bliiską odległość od poprzedzającego innego tira.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Krzesło młodzieżowe
Meble łazienkowe
Szafy przesuwne
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Baterie
od 0,90PLN
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO300
1299PLN PROMOCJAPLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)