Dziś mamy 19 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

03 sierpnia 2020

Zarzuty dla 60-latka. Kierował pojazdem mimo sądowego zakazu

fot. pixabay.com

fot. pixabay.com

Policjanci nakielskiego referatu ruchu drogowego podczas# kontroli nissana zatrzymali 60-latka, który za nic miał sądowy zakaz kierowania pojazdami. Niebawem mieszkaniec Bydgoszczy usłyszy zarzuty. Zgodnie z obowiązującymi przepisami grozi mu kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności.

W miniony piątek (31.07.20) o godzinie 19:00 w Mrozowie policjanci z nakielskiej „drogówki” zatrzymali do kontroli nissana. Za kierownicą pojazdu siedział 60-letni mieszkaniec Bydgoszczy. Podczas sprawdzania personaliów kierowcy w policyjnej bazie danych okazało się, że 60-latek wyruszając w trasę zlekceważył postanowienie sądu, który zakazał mu prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych.

Pojazd został przekazany osobie wskazanej przez kierowcę, a on sam otrzymał wezwanie na przesłuchanie. Niebawem nakielscy kryminalni przedstawią mężczyźnie zarzuty za złamanie sądowego zakazu, a jego zachowanie oceni sąd. Zgodnie z obowiązującymi przepisami 60-latkowi grozi kara od 3 miesięcy nawet do 5 lat pozbawienia wolności.

Materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz - p.o. Oficera prasowego KPP Nakło nad Notecią
Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    kierowca, w dniu 03-08-2020 14:40:13 napisał:

    Kolejny bezdomny,bez rodziny za kierownicą. ludzie płacą za niskie mandaty.W Skandynawii żaden taki jełop nie wsiądzie za kierownicą.Jak zabije samochodem to tłumaczy,że nie chciał.Kto takich zrozumie?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Pokój dzienny/ jadalnia
Zabieg parafinowy
Przypinka z agrafką o śr. 56mm
3,55PLN
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Fotokubek z kolorowym wnętrzem
24,90PLN
Fotokubek klasyczny
19,90PLN
Elewacje
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)