Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

29 czerwca 2020

Zwycięstwo GLZS Sadki w sparingu. Rywal jednak bardzo osłabiony

fot. BG

fot. BG

W kolejnym meczu sparingowym GLZS Sadki na własnym boisku podejmował #odwiecznego rywala, Zorzę Ślesin. O wysokim zwycięstwie przesądziła druga połowa.

Po wyrównanym, ale przegranym pojedynku z Dębem Potulice, GLZS zmierzył się z kolejnym, dobrze sobie znanym rywalem – Zorzą Ślesin. Oba zespoły od kilku sezonów, walczą przeciwko sobie w rozgrywkach bydgoskiej B–klasy. Tym razem, sadkowski zespół był faworytem, ponieważ ślesiński rywal przyjechał w bardzo przetrzebionym składzie. Na tyle, że gospodarze musieli trzech swoich piłkarzy „wypożyczyć”, żeby w ogóle do tego starcia doszło. O ile pierwsza połowa była w miarę wyrównana, przynajmniej jeśli chodzi o dorobek bramkowy, o tyle druga już nie pozostawiła złudzeń, co do tego, kto był lepszy. Z dobrej strony szczególnie pokazał się tercet: Marcin Duda, Łukasz Bzdawka i Michał Jurek.

GLZS Sadki – Zorza Ślesin 10:2 (4:2)

Bramki: Michał Jurek 2, Leszek Grąbczewski 2, Kacper Gałkiewicz 2, Szymon Uliczek 2, Łukasz Bzdawka 2 – Piotr Rybacki, Daniel Bladzich.

Oceń artykuł: 8 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (8) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    czytelnik, w dniu 29-06-2020 22:20:29 napisał:

    Czy taką rekreację gminy powinny finansować?

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (2)
    • 0 (0)

    strzał w kolano, w dniu 29-06-2020 22:25:40 napisał:

    lepiej nie piszcie o zamknięciu boiska, bo artykuł zniknie niczym pomysł skejtparku

    odpowiedz

    • 8 (8)

    Enduro , w dniu 30-06-2020 08:35:36 napisał:

    Telewizor pewnie na kacu byl.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    orzeł, w dniu 30-06-2020 10:22:24 napisał:

    na meczach ligowych też będą pożyczać zawodników? tam jest bardzo żle od dawna.. szkoda bo Zorza zawsze grała zawzięcie i dla każdego był to ciężki rywal .. ale to się kończy i niech kazdy zapamięta ich jako waleczną drużyne a nie papudroków..

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprawdzanie geometrii kół
Stół z blatem szklanym + krzesła
Odchudzanie
Żel UV 5ml
7,50PLN
Blacharstwo
Zabiegi dla panów
Budowa hal
Jadalnia / pokój dzienny
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)